Pšeno na cibuli a mrkve
Suroviny: ½ hrnčeka pšena, 1 ½ hrnčeka vody, 1 málá cibuľa, 1 malá mrkva, morská soľ, 1 lyžička oleja
Postup: Mrkvu na jemno nastrúhame a cibuľu tiež nakrájame na jemno. Obidve zeleniny zmiešame a dáme na ohriaty olej. Krátko osmažíme. Prisypeme pšeno, ktoré sme pred tým sparili vriacou vodou. Vodu, ktorú potrebujeme k vareniu tohto pokrmu dolievame po častiach tak, aby zelenina neplávala na povrchu. Dusíme pod pokrievkou 20 minút.
(Podľa: Jozef Jonáš: 100 a 1 makrobiotických jídel. MERKUR, 1990)
Postup: Mrkvu na jemno nastrúhame a cibuľu tiež nakrájame na jemno. Obidve zeleniny zmiešame a dáme na ohriaty olej. Krátko osmažíme. Prisypeme pšeno, ktoré sme pred tým sparili vriacou vodou. Vodu, ktorú potrebujeme k vareniu tohto pokrmu dolievame po častiach tak, aby zelenina neplávala na povrchu. Dusíme pod pokrievkou 20 minút.
2 Comments:
At 11:21 PM, Anonymný said…
Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»
At 8:20 AM, Anonymný said…
Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»
Zverejnenie komentára
<< Home