Makrobiotika

Rešpektovanie poriadku vo vesmíre, harmonická strava a jej vplyv na ľudské zdravie.

streda, júla 19, 2006

Pšeno na cibuli a mrkve

Suroviny: ½ hrnčeka pšena, 1 ½ hrnčeka vody, 1 málá cibuľa, 1 malá mrkva, morská soľ, 1 lyžička oleja

Postup: Mrkvu na jemno nastrúhame a cibuľu tiež nakrájame na jemno. Obidve zeleniny zmiešame a dáme na ohriaty olej. Krátko osmažíme. Prisypeme pšeno, ktoré sme pred tým sparili vriacou vodou. Vodu, ktorú potrebujeme k vareniu tohto pokrmu dolievame po častiach tak, aby zelenina neplávala na povrchu. Dusíme pod pokrievkou 20 minút.
Kľúčové slová: recepty, obilovina, pšeno
(Podľa: Jozef Jonáš: 100 a 1 makrobiotických jídel. MERKUR, 1990)
AddThis Social Bookmark Button
posted by Alena @ 11:20  

2 Comments:

  • At 11:21 PM, Anonymous Anonymný said…

    Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
    »

     
  • At 8:20 AM, Anonymous Anonymný said…

    Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
    »

     

Zverejnenie komentára

<< Home