Makrobiotika

Rešpektovanie poriadku vo vesmíre, harmonická strava a jej vplyv na ľudské zdravie.

pondelok, júla 31, 2006

Pravda o mlieku

"Epidemiologické štúdie nepreukázali, že by vysoká alebo vyššia spotreba mlieka a mliečnych výrobkov chránila občanov pred častejšími zlomeninami (osteoporózou). Naopak: preukázalo sa, že práve vyššia spotreba mlieka a mliečnych výrobkov častejší výskyt osteoporózy zapríčiňuje. (Zdroj: Journal of Clinical Nutrition 61/6 Suppl., 1995.)"

Problémy vznikajúce pri konzumácii mlieka a mliečnych výrobkov: „Najnovšie vedecké štúdie k nim pridávajú cukrovku u detí, nedostatok železa u detí a u detí taktiež drobné krvácania do zažívacieho traktu. Kravské mlieko ako príčinu detského diabetesu uviedla Americká akadémia pre detské lekárstvo. Uviedla tiež, že mlieko je u detí aj príčinou všetkých respiračných ochorení, chronických sluchových problémov a kožných potiaží. (Zdroj: New England Journal of Medicine 327.300-7, 1992. Tiež Boston Globes 15. mája 1992 a NewWork Times 30: september 1992. Ďalej MUDr. Benjamin Spock a MUDr. Stephen Parker, New York: E. P. Dutton 1998 a ďalšie zdroje.)“

Mlieko prispieva k rakovine lymfatického systému. Citát z amerického časopisu Výživa a rakovina, číslo 27 z roku 1997: "Konzumácia mlieka má spojitosť s výskytom non-Hodgkinovho lymfómu, a riziko jeho výskytu je pri konzumácii mlieka o 80-90 % vyšší. Strava obsahujúca celé obilná zrná a zeleninu chráni pred väčšinou typov rakoviny lymfatického systému."
Tieto a podobné zistenia nájdete v článku Potravinové pyramídy - veda horúcej súčasnosti na portáli Strava.sk alebo priamo v knihe o škodlivosti mlieka, mýtoch okolo jeho nevyhnutnosti a spôsoboch, ako sa jeho užívaniu pokiaľ možno celkom vyhnúť. Dnes už vedecky overené fakty sú verejnosti zamlčované z politických či ekonomických dôvodov - Pravda o mléce, Jarmila Průchová a kol. , Svítání, 2004.
AddThis Social Bookmark Button
posted by Alena @ 09:13