Dôležitosť žutia pri jedle
„Na dokonalé využitie energie potravín je veľmi dôležité žutie. Americký lekár Fletcher založil na žutí svoje učenie o zdravom životnom štýle. Vďaka tejto jednoduchej metóde dosiahol vynikajúce úspechy v liečbe a prevencii rôznych ochorení. Nie nadarmo sa hovorí, že žalúdok nemá zuby. Ak potravu nedostatočne rozomelieme pri žutí v ústach, v ďalších častiach tráviacej sústavy to už nedobehneme, navyše je takáto nedostatočne prežutá potrava veľkou záťažou pre žalúdok a črevá.“
Toto je časť z článku „Sme tým, čo jeme“ (z 3.5.2004) uverejnenom v časopise DIEŤA, v jeho e-verzii na adrese http://www.dieta.sk/ . V závere autor radí: „Zdravý človek má každé sústo požuť 50-krát. Chorý človek 100-krát a pri ochoreniach onkologického typu 100- až 200-krát“
Toto je časť z článku „Sme tým, čo jeme“ (z 3.5.2004) uverejnenom v časopise DIEŤA, v jeho e-verzii na adrese http://www.dieta.sk/ . V závere autor radí: „Zdravý človek má každé sústo požuť 50-krát. Chorý človek 100-krát a pri ochoreniach onkologického typu 100- až 200-krát“
Kľúčové slová: žutie
0 Comments:
Zverejnenie komentára
<< Home