Makrobiotika

Rešpektovanie poriadku vo vesmíre, harmonická strava a jej vplyv na ľudské zdravie.

streda, augusta 23, 2006

Kalerábová polievka s kelom

Suroviny: 1 väčší kaleráb, ½ hlávky kelu, 1 väčšia cibuľa, rasca, sézamový olej, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 lyžice kukuričnej múky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 lyžice umeoctu, zelená cibuľka na ozdobu
Postup: Cibuľu a kaleráb olúpeme a nakrájame na kocky. Dno hrnca potrieme olejom, vložíme cibuľu, kaleráb, soľ, kukuričnú múku, rascu a zalejeme asi 0,5 l zeleninového vývaru. Dusíme asi 10 minút. Kel nakrájame na jemné rezance, pridáme ku zmesi, zalejeme zostávajúcim vývarom a varíme ďalších 10 minút. Dochutíme umeoctom, prelisovaným cesnakom a podľa potreby soľou, Na tanieri podávame ozdobené nakrájanou zelenou cibuľkou.
kľúčové slová: recepty, polievky, leto
keywords: recipes, soups, summer
(Podľa: Lužná, Dagmar: Makrobiotické nedělní vaření. ANAG, 2005)
AddThis Social Bookmark Button
posted by Alena @ 15:46