Kalerábová polievka s kelom
Suroviny: 1 väčší kaleráb, ½ hlávky kelu, 1 väčšia cibuľa, rasca, sézamový olej, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 lyžice kukuričnej múky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 lyžice umeoctu, zelená cibuľka na ozdobu
Postup: Cibuľu a kaleráb olúpeme a nakrájame na kocky. Dno hrnca potrieme olejom, vložíme cibuľu, kaleráb, soľ, kukuričnú múku, rascu a zalejeme asi 0,5 l zeleninového vývaru. Dusíme asi 10 minút. Kel nakrájame na jemné rezance, pridáme ku zmesi, zalejeme zostávajúcim vývarom a varíme ďalších 10 minút. Dochutíme umeoctom, prelisovaným cesnakom a podľa potreby soľou, Na tanieri podávame ozdobené nakrájanou zelenou cibuľkou.
0 Comments:
Zverejnenie komentára
<< Home