Makrobiotika

Rešpektovanie poriadku vo vesmíre, harmonická strava a jej vplyv na ľudské zdravie.

sobota, augusta 26, 2006

Hokaido Miso polievka

Suroviny: (5 porcií) - 1,5 l vody, 1 ks veľkej dyne Hokaido, 2 ks strednej cibule, 2 ks strednej mrkvy, 5 cm riasy Wakame, 1 pl jačmenného Misa, petržlenová vňať.
Príprava: Do vriacej vody dáme cibuľu nakrájanú nadrobno a mrkvu s dyňou na stredne veľké kusy spolu s riasou Wakame. Varíme 19min. Polievku rozmixujeme, pridáme v malom množstve vody rozmiešané Miso, pričom polievka sa varí, ale nevrie. A takto spolu s Misom ju necháme ešte 2 min. mierne sa variť. Polievku na záver dozdobíme najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Kľúčové slová: polievky, recepty, Hokaido, Miso
Keywords: soups, recipes,

(Vybraté z článku: Cukrovka a umelé sladidlá. Planeta Food s.r.o.)
AddThis Social Bookmark Button
posted by Alena @ 22:45