Makrobiotika

Rešpektovanie poriadku vo vesmíre, harmonická strava a jej vplyv na ľudské zdravie.

piatok, októbra 27, 2006

Základná miso polievka

Suroviny: (4 porcie) 4 šálky vody, 4 cm sušenej riasy Wakame, 1 polievková lyžica (množstvo podľa chuti upraviť) jačmenného alebo ryžového misa, 1 polievková lyžica jemne pokrájanej zelenej cibuľky, póru alebo pažitky
Postup: Riasu pred použitím namočíme na 5 minút do vody a potom ju nakrájame na malé kúsky. 4 šálky vody privedieme do varu, pridáme pripravenú riasu a varíme 1 minútu. Potom plameň ztiahneme a pridáme miso rozpustené v troške vody z polievky. Polievku necháme zľahka prebublávať na nízkom plameni 3-4 minúty. Podávame so zelenou cibuľkou, pórom alebo pažitkou.
Doporučené denné množstvo polievky je 1-2 šálky, pričom ráno sa pripravuje polievka slabšej a večer výraznejšej chuti.

Kľúčové slová: miso , recepty , polievky , riasy
Keywords: soups, recipes, seaweeds

(Recept doporučený Adelbertom Nelissenom pri osobnej konzultácii )
AddThis Social Bookmark Button
posted by Alena @ 11:20