Makrobiotika

Rešpektovanie poriadku vo vesmíre, harmonická strava a jej vplyv na ľudské zdravie.

utorok, septembra 19, 2006

Klub Zdravíčko

V stredu 13.9.2006 sa konalo stretnutie priaznivcov zdravého životného štýlu v Klube Zdravíčko. Organizovala ho Ing. Gabriela Žlebeková, ktorá prevádzkuje Jedáleň a bufet „Zdravíčko“ v Zdravotnom stredisku na Fedinovej 9 v Bratislave, kde je ponúkaná i makrobiotická strava. Takéto klubové stretnutia sa budú konať každú prvú stredu v mesiaci a pravidelne na ňu budú pozývaní hostia, ktorí majú čo povedať k otázkam harmonického stravovania, potravinových doplnkov a zdravého spôsobu života.
Tentokrát vystúpila so svojim príspevkom Mgr. Vlasta Pavlíková, ktorá predstavila firmu Missiva a jej produkty s bylinnými výťažkami. Z potravinových doplnkov bol zaujímavý napr. Energoton - koncentrovaný tekutý posilňujúci nápoj. Bol vytvorený Prezidentom Medzinárodnej asociácie fytoterapie a prírodnej medicíny, Akademikom Medzinárodnej akadémie vied, doktorom medicíny, profesorom S. J. Sokolovom na báze novodobých vedeckých technológií. Ako stimulátory ku zvýšeniu výkonnosti organizmu používa výhradne byliny, ktoré prirodzeným spôsobom posilujú ľudský organizmus.
Zástupca firmy Relaxans – pán Ladislav Lukáč hovoril o vynikajúcich vlastnostiach Pí-vody, získavanej z vybraných prameňov, ktorá sa energeticky aktivuje pomocou patentovanej technológie Pí Water Technology. Týmto spracovaním sa mení na „živú vodu“, schopnú ľahko prenikať do buniek a medzibunkových štruktúr, viazať na seba toxické látky, a tým pomáhať telu zbaviť sa škodlivín. Hovoril o niekoľkých možnostiach získavať túto vodu - formou veľkokapacitnej nádoby s objemom 19 litrov s ručnou pumpou, výdajníkov vody s teplou a chladenou Pí vodou, formou Pí filtra pre domácnosť (napojený na stávajúci rozvod vody), Pí filtra pre malé prevádzky s UV lampou, formou koncentrovanej Pí vody (dá sa pridať do nápojov). Pre domácnosti sa mi javila ako najvhodnejšia forma zakúpenia si veľkokapacitnej nádoby (cena za 19l – 99,-Sk, záloha za vratnú nádobu – 150,- Sk) s ručnou pumpou (464,- Sk). Navyše dovoz v rámci Bratislavy je zdarma. Túto službu som hneď i vyskúšala a na druhý deň sme už mali doma vitálnu vodu, ktorá je najbližšie k organickým tekutinám podporujúcim životné funkcie organizmu. Pán Lukáč zároveň informoval o pripravovanom Pí víne, Pí pive, Pí kombuche, Pí kozmetike. Pí voda sa bude distribuovať i v obchodnej sieti v 1,5l fľašiach. Viac informácií je na stránke http://www.piaqua.sk/ .
Otázkam makrobiotického stravovania sa venoval pán Peter Planieta z firmy PlanetaFood a pozval zúčastnených na 2. ročník Hokkaido-hodov , ktoré sa budú konať 7.10.2006 od 14.00h v priestoroch PlanetaFood na Karpatskej 15 (vstup voľný). Ešte predtým sa takáto akcia bude konať i v Žiline – 22.9.2006 o 10:00h v priestoroch PlanetaFood na Hlinkovom námestí. O svojom osobnom prístupe k makrobiotike hovoril Ing. Ján Paulík, o výrobkoch z Aloe Vera zástupkyňa firmy Forever Living Products a povzbudivé boli i informácie o makrobiotickej škôlke LIMBA v Bratislave na Šuňavcovej 13. Učiteľka tejto škôlky Andrea Kulíšková hovorila o tom, ako individuálne pristupujú k deťom, snažia sa rozvíjať ich intuíciu, zachovávať ich vnútornú slobodu a vedú deti k prírode a starostlivosti o ňu.
Akcia bola ukončená ochutnávkou makrobiotických jedál, ktoré pripravila Ing. Žlebeková so svojim kolektívom. Zároveň informovala o pripravovanom kurze varenia, ktorý začne od októbra 2006 ( predpokladané náklady na osobu: 1 500 ,- Sk za 15 hodín kurzu počas 5-tich týždňov) a ponúkla zúčastneným, ktorí majú záujem o harmonickú stravu, aby sa prišli pravidelne stravovať do jej jedálne. Jedálny lístok je vždy aktuálny na webovej stránke Zdravíčka. Keď som pred rokom začala prechádzať na tento typ stravy, sama som volila takýto postup. Osvedčilo sa mi pravidelné zoznamovanie sa s inou úpravou a skladbou jedla práve navštevovaním jedálne a postupným zoznamovaním sa a prechodom na nové stravovacie návyky (v tom čase v reštaurácii Divoká kačka na Čajakovej 18 v Bratislave). Keďže môj organizmus reagoval veľmi pozitívne, pri tomto spôsobe stravovania som už zostala.
AddThis Social Bookmark Button
posted by Alena @ 10:11