Makrobiotika

Rešpektovanie poriadku vo vesmíre, harmonická strava a jej vplyv na ľudské zdravie.

utorok, augusta 29, 2006

Pšenové knedličky plnené údeným tofu

Suroviny: (4 porcie) 360 g pšena, 100 g celozrnnej špaldovej múky, morská soľ
Postup: Pšeno preperieme v troch vodách. Dáme do hrnca, osolíme a zalejeme vodou v pomere 1:2,5. Po uvarení necháme vychladnúť. Zapracujeme múku a vytvoríme tuhé cesto. Tvoríme guľaté knedličky, do stredu dáme údené tofu pripravené na cibuli (viď recept – Údené tofu na cibuli) a poriadne uhnetieme, aby sa nerozvarili. Knedličky ihneď varíme vo vriacej vode, až kým nevyplávajú (vyskúšame jeden, či je v prostriedku uvarený a podľa toho varíme ostatné).
Kľúčové slová: recepty, neskoré leto, obilnina, pšeno
Keywords: recipes, late summer, grains, millet


(Podľa: Lužná, Dagmar: Makrobiotické nedělní vaření. ANAG, 2005)
AddThis Social Bookmark Button
posted by Alena @ 17:02