Makrobiotika

Rešpektovanie poriadku vo vesmíre, harmonická strava a jej vplyv na ľudské zdravie.

utorok, augusta 29, 2006

Kalerábová kapusta

Suroviny: (4 porcie) 4-6 kalerábov (podľa veľkosti), 2 cibule, ryžový ocot, morská soľ, na zahustenie 2 lyžice arowrootu, zelená vňať z cibule na posypanie
Postup: Kaleráby nastrúhame na hrubom strúhadle. Na dno hrnca dáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a kaleráby. Zalejeme vodou a pridáme štipku soli. Dusíme na malom plameni do mäkka. Arowroot rozmiešame v troche vody a vlejeme ku kalerábom. Zahustíme a dochutíme ryžovým octom, prípadne soľou. Do stredu taniera dáme kalerábovú kapustu a do nej posadíme knedličky (viď recept – Pšenové knedličky plnené údeným tofu). Ozdobíme na jemno nakrájanou zelenou cibuľkou a posypeme osmaženým zelerom. (Viď recept – Osmažený zeler).
Kľúčové slová: recepty, neskoré leto, zelenina,
Keywords: recipes, late summer, vegetables,


(Podľa: Lužná, Dagmar: Makrobiotické nedělní vaření. ANAG, 2005)
AddThis Social Bookmark Button
posted by Alena @ 17:20